MEEEEEERA filmtips läsare!

HAHA
Har kommit in i en riktig filmperiod nu. Läser just nu boken; Kulturmöten - en introduktion till interkulturella studier, skriven av Jonas Stier. Den är riktigt intressant och kanske bäst av allt är att den ger tips till bra filmer att se som har med ämnet att göra; KULTURMÖTEN

Film n1 såg jag igår; Lost in translation, med Bill Murray och supersnygga Scarlett Johansson. Det var en riktig höjdare. Kort och gott skulle man kunna sammanfatta handlingen med att den handlar om två individer vars relation byggs upp på grund av deras gemensamma omgivning som i det här fallet är huvudstaden Tokyo. De är båda två "lost in translation". AHH, den är så sjukt bra och otroligt fängslande!

Se, se! Här har ni trailern;
Film nr 2 såg jag nu imorse; Gudarna måste vara tokiga. En helt underbar film som förvisso är från 1980 men som ger ett sådant genialiskt budskap på hur vi människor kan missuppfatta varandra för att vi kommer från så skilda kulturer. I det här fallet så är det ganska extremt. En coca-cola flaska släpps ner i kalahari-öknen och hittas av en afrikansk man som inte har sett något liknande förut. Han tar den till sin stam och låter infödingarna experimentera med den. Flaskan blir det första föremålet de någonsin har ägt men visar sig ganska snart ställa till besvär då folket inte kan turas om vem som ska ha flaskan.

Stammen är helt övertygade om att det som kommer ifrån himlen är skickat ifrån GUD men då de inser att flaskan är ond och inte kan försvinna, bestämmer sig en av dem att bege sig till världens ände och slänga iväg den. En resa som får ett oväntat slut för honom. Trailern till denna film är väldigt risig, men jag lovar att filmen är så himla värd att se. Jag skrattade hela tiden!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0