ljuva sommarbilder


Av kärlek

Jag har en mamma som är otroligt kärleksfull. En mamma som är en av mina bästa vänner. En mamma som jag kan säga de mest pinsamma och plågsamma saker till och som inte dömer mig. En mamma som har lärt mig mycket om kärlek och att ta vara på livet. En mamma med en fantastisk humor. En mamma som låter mig vara den jag är och uppmuntrar mig att följa mina drömmar. En mamma som är otroligt stark och följer sitt hjärta även i de svåraste lägena. En mamma som älskar av hela sitt hjärta. Det är du! Jag älskar dig mamma!

<3

Så fruktansvärt vacker!

sprudlande av glädje!


erikshjälpen

Idag hade de invigning av en ny secondhand-butik i Linköping. Åkte dit precis efter 10 och det verkligen kryllade av folk! Roligt att secondhand har blivit alltmer populärt!
Fyndade iaf detta:
En ryggsäck som jag tänkte ha då jag åker till Kenya i Oktober, samt även kanske då jag åker till skolan någon dag? Så sjukt skönt med ryggsäck! 50 kronor!
En härlig jeansväst från Levis, även den 50 kronor!
Tyckte dessa skor var asballa. Tänker mig dessa i sommar med ett par fina jeansshorts och en slapp tshirt till. De är som en mix mellan sandaler och kängor, verkligen häftiga! 43 kronor! (konstigt pris va? haha)
En svart hårsjal, eller vad heter det? inte turban i alla fall! 
Smala sjalar som jag väljer att knyta i håret. Har samlat på mig massor nu på sistone, fyra st! en gul, en orange, en svart och en blå, alla har kostat typ 10 kronor st!

Och så en mörkgrå slapp t-shirt med ett ballt tryck på! 25 kronor!!!

Man kan ju in princip bara köpa second hand idag förutom om man ska köpa underkläder kanske. Då är det väl trevligt med nya grejjer :) hehe
Hoppas ni får en trevlig helg allihopa!!

Life is a gift - dont fuck it up

Vaknar med en otrolig känsla och livet känns så jävla underbart! Jag hittade av en ren slump min gamla dagbok som jag skrev då jag var i Australien. 17 bast och nyfiken på världen. Så tacksam jag är att jag skrev den. Man kan liksom gå tillbaka i tiden för en stund. Mycket viktigt att göra det ibland, för att uppskatta allt man fått vara med om.
Nya äventyr väntar och ibland kan jag bli så förbannat otålig, sådär så det sticker i fingrarna och jag vill bara spola fram tiden och göra det jag har planerat NU. Då kan det vara bra med lite stimulans.
Idag spenderar jag dagen på skolan och skriver uppsats, ikväll hos Kajsa med vegetarisk mat och gott sällskap. Blir fint det. Till alla som är missnöjda med livet just idag - tänk över ditt missnöje. Låt inte ditt ego ta över dig själv, låt inte livet tas över av klagomål, värk, oro, och frustration- för det är precis det ditt ego vill. Men glöm inte- livet är så mycket mer än det.
jämställdhet

Håkan kom in och bad mig tända lite ljus. Jag gör sällan det, men måste medge att det är sjukt mysigt! Som att ett hopp tänds på något sätt. Ska absolut börja göra det oftare!

Jag var på föreläsning idag. Två st minsann. Den första handlade om miljöpolitik och Fn som aktör, vilket var en helt okej föreläsning, men ingenting som jag häpnade över eller som lämnade mig med ett stort gap. Den andra föreläsningen handlade om feminism och om feminism handlar om mänskliga rättigheter eller är det helt enkelt manshat det handlar om? Gudrun Schyman talade och hennes ord fångade jag som en dammsugare. Åh vilken talare! Helt fantastisk! Jag har varit på andra föreläsningar med UF där andra politiker talat från bland annat FP och Moderaterna - också dessa har varit helt fantastiska på att tala och det är väl det en politiker har som talang eller begåvning. De kan övertyga minsann.

Gudrun Schyman är partiledare för Fi, feministiskt parti som vill agera för att öka jämställdheten mellan kvinnor och män. Jag tror att många ser partiet som extremt vänsterlagt och som bara fokuserar på kvinnor. Min åsikt är att JA, det är extremt och det tar upp så många aspekter som tyder på hur mansdominerat Sverige faktiskt är och ändå talar vi om Sverige som ett jämställdt land. Schyman nämnde gång på gång att jämställdhet inte handlar om åsikt som många kanske skulle vilja kalla det. Att tycka att Sverige är ett jämställt land är ingen tyckofråga eller en åsikt, för bygger den på sanning? Nä, Sverige har aldrig varit ett jämställt land. I förhållande till många diktaturländer så ligger dom högre upp i jämställdhetsutvecklingen men de är långt ifrån jämställda. Det är bara att kika på vilka undersökningar som helst ute i arbetslivet, i hemmen, inom politiken, inom näringslivet, etc. Jämställdhet bygger på kunskap, inte åsikt. Det är ett mål som man genom kunskap kan jobba sig mot.
Gudrun förklarade hela maktsystemet, hur vi är uppdelade i klasser och att i varje klass domineras av männen.

Det handlar inte om att de är i majoritet, utan snarare att så här ser det ut. - De har makten. Beroende på om vi vill acceptera det systemet sitter i oss själva. Vill vi att det ska vara jämställt i Sverige så ska vi göra vår plikt att det blir det - bryr vi oss inte och gör ingenting så betyder det att vi accepterar systemet som det är.

Något som jag häpnade över var diskussionen om homosexualitet och en kille frågade varför homosexuella killar diskrimeras mer än homosexuella tjejer? För verkligheten ser ju faktiskt ut så. Det sker mer diskrimeringar och våld mot bögar. Jag har inte riktigt tänkt på den orsaken men Schyman förklarade det så väl att det beror på att heterosexuella män "hotas" av den nuvarande könsfördelningen, den rådande sexualiteten och männens sk. dominanta roll. Männens bild i samhället rubbas ju och hur en man ska vara försvagas då homosexuella killar upptäcks! Om man jämför det med tjejerna, vi känner inte det där hotet på samma sätt. Det är självklart att det diskrimeras på olika håll men inte alls på samma skala, just på grund av det där männen-har-makt-tänket. Männen är högst upp och kvinnorna är längst ner, så varför skulle homosexuella tjejer då vara ett hot för oss kvinnor? Av den anledningen bryr vi oss betydligt mindre.

Politik är enligt mig som bäst när det kommer till jämställdhetsfrågor. Mitt brinnande intresse för rättvisefrågor, mänskliga rättigheter är i fokus och då lyssnar jag intensivt! Det är synd bara att partiet "Fi" har fått väldigt liten uppmärksamhet men jag förstår också varför, eftersom partiet har fått bilden som just "manshatare" eller "extrema feminister", men det handlar inte om att hata män, det handlar om att partiet visar hur jämställt det är i Sverige och hur långt ifrån vi är det mål som många av oss vill ha. Jag tror inte partiet kommer få någon ledande ställning i Sveriges regering, men jag hoppas att de kommer in i riksdagen en dag så att frågorna tas upp mer än vad de gör idag!

Men för att de ska göra det krävs det nog en ny propaganda som talar tydligt för partiets riktiga ändamål och syfte - för jag misstänker att många har fått bilden av partiet om bakfoten.


curly

Äntligen får jag gå på lite föreläsningar. Blir sjuk av att bara plugga på egen hand. Idag blir det:
-Internationell klimatpolitik med Eva Lövbrand
- Feminism - manshat eller mänskliga rättigheter? meeeeed ingen mindre än.... GUDRUN SCHYMAN!
Av Er får jag kraft

Jag har en riktig djurblogg har jag märkt, är det inte foton på bara mig, så är det foton på katten Felix eller min hund Eddie! Men Det är också dessa två som ger mig så otroligt mycket kraft till allt. Jag behöver djur runt omkring mig för att andas emellan allt annat, här i Linköping har jag Felix och uppe i Boden har jag Eddie.

I CUT MY OWN HAIR

KLIPPTE HÅRET HÄR OM DAGEN. TÄNKTE KLIPPA SUCCESSIVT KORTARE, SÅ FÖRSVNNER MINA MÖRKA TOPPAR OCKSÅ. SÅ HIMLA PERFEKT DET ÄR DÅ MAN INTE HAR NÅGON UPPKLIPPNING NÅGONSTANS, BARA TA SAXEN OCH TOPPA RAKT AV. LÄTT SOM EN PLÄTT!

I like to blame the weather

HAVE THE WOOOORST HEADACHE

no woman, no cry

A dedication to all the refugees worldwide 
One time say, say, say 

I remember when we used to sit in the government yard in Brooklyn. 
Observing the crookedness as it mingled with the good people we meet. 
Good friends we had, 
Good friends we've lost along the way. 
In this great future you can't forget your past, 
So dry your tears I say 
And to my peeps who passed 
Away, 
No woman, no cry, no woman no cry, say say say. 
Hey little sister don't shed no tears 
No woman no cry say say say. 
I remember when we used to rock in a project yard in Jersey, 
And little Georgie would make the firelight, 
As stolen cars passed through the night 
And then we'd hit the corner store for Roots, paper, and brew. 
My drink's my only remedy 
For pain of losing family, but while I'm gone Shorty, 
Everything's gonna be alright, everything's gonna be alright, 
Fugees come to the dance tonight, everything's gonna be alright, 
O everything's gonna be alright, 
The gun man's in the house tonight, 
But everything's gonna be alright. 

No woman no cry, no woman no cry. 
Hey, little sister, don't shed no tears 
no woman no cry say say say. 
I remember when we used to sit in a government yard in Trenchtown. 
The hypocrites as they mingled with the good people we meet. 
Good friends we had Oh good friends we've lost 
Along the way hey. 
In this great future, 
You can't forget your past so dry your tears I say 
And no woman no cry. No woman no cry say say say. 
Hey, little sister, don't shed no tears 
No woman no cry and to my peeps who passed away 
- The Fugees

KISET

Förutom att de båda var/är fantastiska skådisar så har de även det fantastiska kiset kring ögonen, fantastiskt vackert! Jag hade verkligen en filmdag igår. Såg; The Vow, The Lady, nån dålig science fiction film som jag inte minns namnet på?, och slutligen 10 things I hate about you. Filmdag eller hur? haha. Hur som helst, den sista filmen är en klyschig tonårsfilm som jag såg väldigt mycket då jag var yngre där båda dessa två är med, Heath Ledger och Joseph Gordon-Levitt. Så synd att Heath Ledger dog, hade velat se fler filmer med honom. Ingen har väl undgått den fantastiskta brokeback mountain? Den är så fin, en av hans sista filmer också.
Joseph Gordon- Levitt har jag inte sett så jättemånga filmer med som har gett ett avtramp, men jag kommer ihåg 50/50 och 500 days of summer. Kanske får han mer plats på duken nu, hoppas det. Han har ju trots allt vuxit väldigt mycket sedan 10 things I hate about you.

Friendship across the world

Jag har väldigt fina vänner utspridda överallt på jorden. Tim är en av dem och trots att han bor i Australien och trots att vi knappt syns, blir mitt hjärta fyllt av glädje då jag tänker på den vänskap vi faktiskt har. Den är så stark och blir bara starkare och starkare med åren. Det är fantastiskt att ha sådana vänner, inte sant ? :)

terapi-för-själen-böcker

Jag blir så oerhört lycklig då jag läser "andliga böcker", eller terapi-för-själen-böcker som jag brukar kalla det :) När jag läser de hör böckerna får jag sådan innerlig kraft inombords. Ni vet när man säger att man blir en bättre människa? Det känns lite så. Fast mitt värde har ju aldrig förändrats, men jag känner mig så stark. Jag blir så otroligt öppen inombords, släpper alla hat mot alla, accepterar att vi tycker olika, agerar olika och att vi människor är så mycket mer än våra egna handlingar och tankar.

Har fått två riktigt bautafavoriter som jag hoppas kunna använda mig av lite då och då.

En ny jord - ditt inre syfte - Eckhart Tolle

Munken som sålde sin ferrari - Robin Sharma

Jag tar verkligen till mig innehållet i böckerna, men jag märker också hur lätt det är att halka tillbaka på samma spår och börja bedöma och kritisera. Tankarna har en sådan enorm kraft inom oss och vi kan vända dom, när vi vill, om vi bara vill. Ju mer medvetna vi blir - ju lyckligare blir vi. Medveten betyder att kunna se över våra tankar och inse att vi är så mycket mer än just det.
Be true to love where ever you find it, and be true to yourself and everything that you really are.

weeeird!

Jag är sjuk, influensan javisst! Tänkte nog att jag skulle åka på den då de jag är inneboende hos hade det då jag kom tillbaka från Boden. Juppiyeyyy grejt. Det är en konstig sådan, ont i kroppen å sjukt hängig mest, febern flaxar liksom fram och tillbaka. Var nyss ute och tog mig en prommis till centrum, bara 5 minuters promenad dit och 5 minuter hem, så det klara jag. På vägen hem var jag med om något märkligt.. Två småkillar som gick framför mig och snackade en massa, lyssnade faktiskt inte så ingående men de verkade snacka om något allvarligt. De skulle precis skiljas åt då jag ser att de istället väljer att följa efter mig. Jag går in i min trappuppgång och varpå jag är på andra trappan så hör jag att en av dom kommer in i trappuppgången och ropar hallå. Jag snabbar mig upp till min lägenhet och låser dörren. Vet inte riktigt varför jag inte bara kunde svara, men kände på mig något obehagligt. Ni vet sådana där obehagskänslor man kan få ibland, trots att pojkarna var små! Efter någon minut ringer det på Håkan och Mariannes dörr. Jag anar direkt att det är någon av dom, så jag står bara i mitt rum och låter Håkan öppna. Killen som ringer på säger att han ringt på fel dörr och ger sig av. Håkan kommer in i mitt rum och frågar vad det där var om. Jag skakar på huvudet och har fortfarande ingen aning. Jag brukar sällan bli rädd men tyckte det var lite smått obehagligt, kanske har jag blivit så rädd för allt just nu då jag har suttit och följt Breivik utredningen. NÄ usch. Håkan föreslog att de försökte ragga på mig, men jag är bombsäker att det inte är det. Dels ser jag ut som skit nu när jag är sjuk, och för det andra så var pojkarna typ 10-12 år och såg rätt arga ut. Skulle någon ragga på mig i det här tillståndet skulle jag fråga om dom var dum i huvudet?!
HAHAHA

glaaaaaaaaaaaaaader!

NU är jag en glaaaaad tjejjjjjj :) Kollade mailen i morse och såg att jag fått VG på FN-tentan! Känns helt underbart med tanke på att jag har hört hur sträng läraren är och dessutom kändes det inte så världsbra då jag satt och skrev, eller jag trodde väl att jag skulle klara den, men inte få max! :)
Det roliga med den här tentan är att jag knappt har läst litteraturböckerna utan nästan bara utgått från egenlånade böcker från bibblan samt en massa material från nätet. Jag har en ganska konstig pluggteknik, vill ha så mycket information som möjligt med olika synvinkar från alla håll, då skapar det mening i mitt huvud :)

låt mig finnas


Viktigaste varelsen i mitt liv

Eddie betyder så sjukt mycket för mig och på sistone har jag försökt fundera ut en fin tatutering som jag vill ha på underarmen, en text eller symbol av något slag, det skulle vara så fint! Jag vill inte ha någon hundtass, något datum, eller hans namn, men något kärleksfullt som ändå symboliserar honom.
dark HEJR


jag vet vem jag är när jag är hos dig


RSS 2.0