ge livet en chans


How could anyone love you more than I ?

 
Finaste vän. Du förtjänar det allra bästa i livet. Till dig som får hennes hjärta - vårda henne med kärlek, annars jävlarrrrrrr..

music

jag glömde den ljuvliga musiken. Ghaneserna spelade alltid ashög musik när man åkte taxi till jobbet eller inne i Tro-Tron. Försöker hitta någon trevlig låt från Kenya och lyckades hitta denna;  
 Helt underbar!!!!

mitt afrika

Skypade med min fina vän Ema för någon dag sen, en nigerian som jag träffade via min holländska vän Eline nere i Ghana. Jag tycker det är så värdefullt att ha kontakt med de jag träffar på mina resor, speciellt lokalbefolkningen, för de har så mycket att berätta. Ema har alltid mycket att berätta. Det är inte alltid jag förstår alla detaljer på grund av deras svåra accent, ändå tycker jag den nigerianska engelska är enklare än den ghanesiska, haha. Hur som helst, så berättade han mycket från sitt liv som jag inte har fått höra förräns nu. Han skulle lätt kunna skriva en bok om alla hans erfarenheter. Jag fascineras så fruktansvärt av alla afrikaner som har en sådan livsglädje och en sådan vilja till att kämpa för det som faktiskt är rätt och därför är jag optimistisk till utvecklingen i många afrikanska länder. Människorna är så mycket mer medvetna om deras rättigheter och det påverkar oerhört. 
 
Jag längtar tillbaka till Ghana så fruktansvärt ibland. Den kaotiska staden Accra, stränderna längs Cape Coast, de galna resorna med Tro-Trosen, marknaderna, kläderna, red-red(maträtt), fan-ice(bästa glassen i världen), mangon och annansen man levde på, enkelheten; duscha sig i kallvatten, tvätta kläderna med händerna, tända upp ljus då elektriciteten försvunnit, leva i nuet varje dag och komma bort från den stressade civilisationen här hemma i Sverige. Mest av allt saknar jag väl människorna. Alla leenden man möttes av längs gatan, alla ville bekanta sig med en.
 
En dag hoppas jag kunna åka tillbaka, men nu väntar andra resor först och jag får väl vara glad att det i alla fall är i Afrika! :) 
 
 
Är så underbart glad att jag träffat denna underbara människa som vill göra allt roligt tillsammans med mig. Hoppas att vi alltid kommer vara vänner älskade du ! 

för er som bryr er om vad som händer i världen

 

viktig film

 
 

with colour the day will be even brighter than it is


Livet är bra underbart

Idag vare sista dagen i hemtjänsten som jag går på rad, nu är det springvik som gäller tills jag börjar på boendet igen. Känns både och. Underbart att återvända till alla gulliga vårdtagare och personalen men tråkigt att lämna alla fina man fått lära känna i sommar, men det blir som sagt att återvända.
 
Jobbade till och med över idag för att jag bara var tvungen att gå förbi en tant som jag älskar att gå till - favorittanten som jag kallar henne, trots att jag inte hade något besök där.
 
Har nu kommit hem och njuter av jordgubbar och ledighet. Sommaren är så fantastisk! 
 

Dom säger på stan...


Ja just du ska va gla


vacker

en av de vackraste filmer jag sett på länge.
 

love it all


gå ut och var glad din jävel

 
Har precis kommit hem från stugan med Mamma där jag spenderat ungefär ett dygn tillsammans med henne, Hans och hans(hahaha) hund Dogge. Åh det var helt ljuvligt. Älskar att umgås med mamma. Vi har alltid roligt ihop även om vi mellan varven gnäbbar på varandra också, men det hör väl till. 
 
Vi har åkt lite båt, solat, grillat, kört gammaltoyota, myst och framförallt SOVIT, hur ljuvligt som helst. Hasse är verkligen skön och har alltid något att berätta, det är så härligt.
 
Åkte förbi Fairtradebutiken i Gynnarsbyn på hemvägen. HAHAHA; världens roligaste fairtrade butik jag varit in på vill jag lova, lite eljest sådär. Jag köpte té och mamma köpte en tvål. Ska försöka åka tillbak dit någon gång i sommar å köpa nå mer, de tog nämligen bara kontanter. 
 
Jag älskar verkligen bysamhällen här uppe i Norrland, dialekterna och bara allmänt hur mysiga människorna är. Gubbens om jobbade i butiken var verkligen asmysig och sådär typisk norrlänning. Från Gunnarsbyn blev det ännu en sväng längs Bodens alla byar, men inget att stanna för, bara se den vackra naturen. Vi har verkligen fantastisk natur här uppe, älskar vattendragen, öppna skogar och ängar(även om det mest är täta skogar,haha) och så när det är lite kullar och berg :)
 
När jag åker bil med mamma lyssnar vi väldigt mycket på låten nedan. Den får mig att uppskatta livet mer å bara vara glad för det vi har. Jag är ju för det mesta glad hur som helst och ler faktiskt ibland av ingen särskild anledning, men när jag lyssnar på den här låten ler jag lite extra och av ett syfte - att jag älskar mitt liv, mina nära och kära och allt jag har fått vara med om. Allt som har berikat mig genom åren, även motgångar, har gjort mig till den jag är idag och vill vara idag.
 
Den här låten får mig också att inse hur viktigt det är att vara glad och inte gå och sura för ingenting. Ibland är det som att jag får den känslan när jag går längs stan eller vart som helst. Man får blickar på sig för att man ler  eller för att man skrattar men har man en sur min är det som inget särskilt. hahaha. Ibland då jag ser någon som ser extra sur brukar jag dra på ett riktigt leende bara för att se dennes reaktion. Det är skitkul, prova vettja!
 
 

människomöten

Förra året när jag satt på tåget påväg till Borlänge fick jag plats brevid en människa som verkligen lyste upp mitt liv med alla hans ord. Jag var inne i en ganska deppig period då eftersom det precis tagit slut mellan mig och min första riktiga kärlek Ibrahim, men efter att jag talat med honom mådde jag verkligen bättre. Jag sa aldrig vad det var, men det var som att han förstod.
 
Vi pratade om mycket, bland annat om hur otacksamma vi kan vara i våra liv när vi redan har det så bra, om hur livet så plötsligt kan förändras och jag berättade för honom hur mycket jag ville förändra. Resan gick så snabbt och jag måste säga att jag kände mig så förändrad efter att jag träffat honom, som född på nytt! hahaha! och en del har väl den förmågan och den talangen att sprida, men att sådana korta möten kan påverka och kan påverka mig än idag då jag tänker på mötet.
 
Elliott la in ett väldigt fint inlägg idag på sin fb som fick mig att börja gråta, såhär skrev han - Jag är bekymrad över den värld vi lever i. För de handlingar vi utför och den otrevliga förmåga vi har att inte kunna se det fantastiska värdet i det vi faktiskt har i våra liv. Det finns så mycket jag vill ändra på. Medan hela Europa stannar upp för att följa avgörandet i fotbolls EM förlorar våra medmänniskor livet i slag för sina basala behov. Frihet, demokrati, jämlikhet, mänskliga rättigheter, mat på bordet, sjukvård och utbildning. Hur skulle ditt liv se ut om det nu helt plötsligt stormade in beväpnade soldater i vardagsrummet, satte en pistol mot huvudet på din kära som sitter bredvid och tryckte av - bara för att han/hon någon gång uttryckt en vilja att leva ett värdigt liv. Mina tankar går till det pågående blodbadet i Syrien, men även generellt till alla som undanhålls sina rättigheter att blomma som individer och samhällen runt om i världen. Speglar utvecklingen runt dig den värld du skulle vilja leva i? Vart är vi på väg? Vad vill du?
 
Väldigt vackert skrivet tycker jag - även skrivförmågan har han. haha! Jag blir väldigt tacksam och glad då jag träffar människor som engagerar sig så, och det gör verkligen Elliott! :) Jag får hålla tummarna att jag träffar fler som Elliott på mina tågresor, haha! :) 

RSS 2.0